Vertrekkend wethouder Sylvia van der Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertrekkend wethouder Sylvia van der Heide. © Ronald Hissink

Wethouder in Raalte stopt wegens gezondheidsredenen, partijvoorzitter: ‘Raakt haar erg’

Sylvia van der Heide (51) had er volgens partijvoorzitter Henny Lammers enorm veel zin in, maar na drie maanden wethouderschap moet ze noodgedwongen stoppen. De BurgerBelangen-wethouder kampt met gezondheidsproblemen, waardoor ze haar werk niet kan uitvoeren. ,,We vonden haar de ideale persoon voor de functie en iedereen gunde het haar zo”, zegt Lammers. ,,Maar gezondheid staat voor alles. Een moedig en dapper besluit.’’

 1. Gemeente wil alvast beginnen met bouw Molenwijk Heino, maar inwoner stapt wederom naar rechter
  PREMIUM
  6

  Gemeente wil alvast beginnen met bouw Molenwijk Heino, maar inwoner stapt wederom naar rechter

  De bouw van de Molenwijk in Heino dreigt een kwestie van een lange adem te worden. Voor de tweede keer stapt een omwonende naar de Raad van State. Nu om ervoor te zorgen dat de gemeente Raalte niet alvast mag beginnen met de bouw, in afwachting van de ‘grotere rechtszaak’. Het frustreert wethouder Alexander Kreule hoorbaar. ,,Als wij nu niet de grond bouwrijp maken, halen we volgend jaar niet.”
 2. Buurman Jan probeert via rechter nieuwbouwwijk in Heino tegen te houden: ‘Er zijn betere plekken’
  PREMIUM
  6

  Buurman Jan probeert via rechter nieuwbouw­wijk in Heino tegen te houden: ‘Er zijn betere plekken’

  Komt de Molenwijk in Heino er of steekt de rechter daar op het laatste moment een stokje voor? Dat moet ergens de komende twee weken blijken. Dinsdagmiddag stonden inwoner Jan Riepma en de gemeente Raalte tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Waar de gemeente wil beginnen met het bouwrijp maken van de grond, ziet Riepma het bouwplan liever in de prullenbak verdwijnen.