Cultuurboerderij Strunk.
Volledig scherm
PREMIUM
Cultuurboerderij Strunk. © Ronald Hissink

Wethouder Wagenmans zwijgt over Strunk Raalte en overleeft motie van wantrouwen ternauwernood

Bijna de complete Raalter gemeenteraad blijft vol verbazing achter na een ingelast debat over het stukgelopen project rond Cultuurboerderij Strunk. Een ‘verkeerde bestuurscultuur’, ‘barslechte communicatie’ en ‘een wethouder die geen antwoorden geeft op vragen en geen informatie deelt met de raad’. Het levert de wethouder Wagenmans een motie van wantrouwen op die door de gehele oppositie is gesteund, maar geen meerderheid haalt. Alle belangstellenden en pers kunnen door een verbroken verbinding van de digitale raadsvergadering niet meekijken tijdens de stemming. 

0 reacties

 1. Uitvouwbare woningen in leegstaande loodsen of kerken? Een vergunning is in Raalte binnen acht weken geregeld
  PREMIUM

  Uitvouwba­re woningen in leegstaan­de loodsen of kerken? Een vergunning is in Raalte binnen acht weken geregeld

  De gemeente Raalte is enthousiast over het concept dat Innovatiehub Salland heeft bedacht om het woningtekort te lijf te gaan: uitvouwbare woonunits in leegstaande panden. Een vergunning afgeven om iets dergelijks voor elkaar te krijgen, is geen probleem. Al heeft de gemeente wel een paar praktische mitsen en maren. ,,Nu zo snel mogelijk op zoek naar geschikte locaties’’, zegt Ben Nijboer van BurgerBelangen (BB).
 2. Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenprocessierups? ‘Raalte voert naïef bestrijdingsbeleid’
  PREMIUM

  Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups? ‘Raalte voert naïef bestrij­dings­be­leid’

  Verspreid door de gemeente Raalte heeft GroenLinks bordjes neergezet in groenstroken en bermen. De boodschap: maai me niet. Ongemaaide bermen zijn goed in de strijd tegen de eikenprocessierups, redeneert de partij. ,,Met het herstellen van de biodiversiteit door niet te maaien schieten we meer op dan met het plaatsen van mezenkastjes en het spuiten van bestrijdingsmiddelen’’, zegt GroenLinks-voorman Ralph Mulders.
 1. Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’
  PREMIUM

  Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’

  Ronald van Beek schrok in de nacht van dinsdag op woensdag wakker, toe hij een telefoontje kreeg met de melding dat er brand was binnen zijn bedrijf. In een drogerij en in een technische ruimte van eierverwerker Bouwhuis Enthoven in Raalte sloegen de vlammen om zich heen. Wonder boven wonder bleef het vuur binnen de fabrieksmuren. ,,De brandweer heeft het fantastisch gedaan. Ik kon niets meer doen dan toekijken en denken aan de toekomst’’, zegt Van Beek de ochtend na de brand.
 2. Tennisvereniging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuisbouwer
  PREMIUM

  Tennisvere­ni­ging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuis­bou­wer

  Tennisvereniging Heino kan voorlopig weer even naar lucht happen. Een kleine drie jaar geleden had het nieuwe clubhuis van de vereniging er al moeten staan, maar door een faillissement van de uitvoerende firma Prima Blokhutten bleef de club met financiële nood en radeloosheid achter. Om in ieder geval de vordering van de aannemer en elektricien, die de fundering voor het nieuwe clubhuis al hadden gelegd, te kunnen betalen staat de gemeente Raalte garant voor 25.000 euro.

Salland