Volledig scherm
Wie krijgt een kaartje met Valentijn? © ANP

Wie in Voorst of op Urk woont hoeft niet te rekenen op een Valentijnskaartje

Mensen in Overijssel krijgen na Utrecht en Brabant de meeste Valentijnskaartjes in het land. Althans, wat betreft de kaartjes van Kaartje2go.nl, die de eigen cijfers van de afgelopen drie jaar onder de loep heeft genomen. Daarentegen hoeven mensen in Voorst of op Urk wonen op 14 februari niet naast de brievenbus te gaan zitten. Daar komen de minste kaartjes terecht. De meeste kaartjes van Overijssel komen in Raalte door de bus. 

Flevoland heeft niet alleen Urk als gemeente waar de minste kaartjes terecht komen, de provincie als geheel wordt ook niet goed bedeeld. En dat terwijl ze blijkbaar wel versturen, want ze komen niet voor in de drie minst versturende valentijnskaarten: Zeeland, Limburg en Friesland. 

Driekwart van de verstuurders is vrouw. Per provincie worden de meeste kaartjes ontvangen in: Gelderland: 1. Westervoort, 2. Heerde, 3. Wijchen, met de minste kans: Voorst. Overijssel: 1. Raalte, 2. Almelo, 3. Borne. Minste kans: Tubbergen. Flevoland: 1. Zeewolde, 2. Dronten, 3. Lelystad, Minste kans: Urk

Salland