Wie vermoordde Durdana uit Heino: piraten of haar eigen man Peter?

Peter en Durdana uit het Sallandse Heino zijn met hun zeiljacht Lazy Duck bezig aan de reis van hun leven. Drie jaar lang ontdekt het echtpaar samen de wereld, totdat hun avontuur voor de kust van Colombia in een nachtmerrie verandert. Durdana wordt vermoord. Een overval door piraten, zegt Peter. Justitie gelooft hem niet. Dinsdag staat hij in Utrecht voor de rechter op verdenking van moord op zijn vrouw.

DE WAARHEID VAN PETER P.

Islas del Rosario, Colombia. Kleine eilandjes met hagelwitte stranden. Een azuurblauwe zee onder een stralende hemel. Het is in dit paradijsje waar Peter P. en Durdana de Bruijn op zaterdagavond 19 september 2015 voor anker liggen. Vredig dobberen ze met hun 12 meter lange zeiljacht Lazy Duck op de rustige golven, een paar honderd meter uit de kust van toeristenstad Cartagena.

Dan klinkt er plotseling gestommel. Terwijl Durdana een verse kreeft schoonmaakt, enteren zes gemaskerde mannen, vermoedelijk piraten, de Lazy Duck en klimmen aan boord, op zoek naar geld en waardevolle spullen. Peter is op het toilet. Als hij buiten komt, loopt hij tegen een van de overvallers op. Er ontstaat een worsteling waarbij hij in zijn arm wordt gebeten. Hij krijgt een harde klap met een metalen voorwerp en raakt bewusteloos.

Salland