Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Willie Oosterhuis is nu ook privé failliet

Entertainer en oud-Heetenaar Willie Oosterhuis (64) is nu ook zowel met zijn holding als privé failliet. De presentator van piraten- en schlagerfestivals stond deels persoonlijk garant voor de schulden van zijn bedrijf Pijnboom bv.

Oosterhuis vroeg zelf zijn faillissement aan. Zijn bedrijf Pijnboom ging vorige maand al failliet. De kleurrijke entertainer uit Haaksbergen ging in november de mist in met de organisatie van Schlager Symphonica, waarvan hij de tweede editie zou organiseren in Hangar 11 op Twente Airport. Er waren op dat moment al circa 2.500 kaarten verkocht voor circa 50 euro per stuk. 

Van de opbrengst uit kaartverkoop werden schulden afgelost, die Oosterhuis eind 2017 bij de eerste editie van het schlagerfestival had gemaakt, vertelde hij eerder in Tubantia. Toen een financier van de tweede editie van het festival op het laatste moment afhaakte, blies Oosterhuis Schlager Symphonica af. Curator Jetse Eringa doet nog onderzoek naar het faillissement en komt op korte termijn met een eerste verslag.

Salland