Ook vertegenwoordigers van de raadsfracties in de gemeente Raalte hebben een voorkeur voor de bouw van woningen aan de Molenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook vertegenwoordigers van de raadsfracties in de gemeente Raalte hebben een voorkeur voor de bouw van woningen aan de Molenweg. © Gerard Vrakking/archief

Woningbouw Heino lijkt gelopen race

De nieuwe woonwijk in Heino verrijst aan de Molenweg. Zoveel is al wel duidelijk na het Rond-de-tafelgesprek donderdagavond in de horecazaak Bij Ne9en in Heino. Alle vertegenwoordigers van de raadsfracties lieten doorschemeren de twee weilanden tegenover De Zeis de beste locatie te vinden voor nieuwe woningen.

 1. Postbode uit Heeten deed volgens justitie ‘meer dan wachtlopen’ in Syrië
  PREMIUM

  Postbode uit Heeten deed volgens justitie ‘meer dan wachtlopen’ in Syrië

  Tegen Syriëganger Victor Droste (33), de voormalige postbode uit Heeten, is ook in hoger beroep zes jaar cel geëist. Volgens de aanklager van het gerechtshof in Den Haag staat vast dat Droste zich schuldig heeft gemaakt aan deelname aan een terroristische organisatie en training voor terroristische misdrijven. De verdachte zelf zit nog steeds in Syrië, maar onduidelijk is waar precies en hoe het met hem gaat.
 2. Zes marathons in twaalf weken: Raaltenaar Hans Groen zet zijn woonplaats letterlijk op de kaart
  PREMIUM

  Zes marathons in twaalf weken: Raaltenaar Hans Groen zet zijn woonplaats letterlijk op de kaart

  Zes marathons lopen in twaalf weken. Mensen die dat doen, worden al snel voor gek versleten. Maar Raaltenaar Hans Groen (57) draait er zijn hand niet voor om. Nu is de hardloopfanaat bezig om met zijn hobby Raalte op de kaart te zetten. Letterlijk, want met de zes marathonroutes die hij loopt, spelt hij de naam van zijn woonplaats op de kaart. De marathons rond Raalte loopt Groen niet alleen voor de lol, hij verzamelt ook geld voor gezinnen met een kleine portemonnee.
 3. Was een ‘Pool’ verantwoordelijk voor de tunnel naar de ondergrondse wietplantage in Raalte?
  PREMIUM

  Was een ‘Pool’ verantwoor­de­lijk voor de tunnel naar de ondergrond­se wietplanta­ge in Raalte?

  Nog altijd is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de ondergrondse wietplantage in Raalte. Onder een voormalige kringloopwinkel werden in september 2018 814 hennepplanten gevonden. Heel het dorp was verbaasd na de vondst. De huurder van de garagebox zegt nu in de rechtbank dat een Pool verantwoordelijk is. Hij zou vanaf een garagebox aan de achterkant een tunnel hebben gegraven.
 1. Donald Trump neemt afscheid als president
  Play

  Donald Trump neemt afscheid als president

 2. de Stentor Nieuws Update: Schoten gelost in Lelystad en strengere coronamaatregelen op komst
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Schoten gelost in Lelystad en strengere coronamaat­re­ge­len op komst

  19 januari

Salland