Volledig scherm
PREMIUM
Ook vertegenwoordigers van de raadsfracties in de gemeente Raalte hebben een voorkeur voor de bouw van woningen aan de Molenweg. © Gerard Vrakking/archief

Woningbouw Heino lijkt gelopen race

De nieuwe woonwijk in Heino verrijst aan de Molenweg. Zoveel is al wel duidelijk na het Rond-de-tafelgesprek donderdagavond in de horecazaak Bij Ne9en in Heino. Alle vertegenwoordigers van de raadsfracties lieten doorschemeren de twee weilanden tegenover De Zeis de beste locatie te vinden voor nieuwe woningen.

De Raalter gemeenteraad hakt volgende week donderdag de knoop door. Eerder maakte de zogeheten kopgroep, gevormd door inwoners en ambtenaren, al duidelijk een voorkeur te hebben voor de bouw aan de Molenweg. B en W volgden dat advies. Hoewel die voorkeur nogal wat protesten losmaakte bij bewoners aan de overkant, De Zeis, was de opkomst donderdagavond voor de vergadering mager.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland