Peter en Durdana uit Heino tijdens ‘de reis van hun leven’, waarbij Durdana om het leven kwam.
Volledig scherm
Peter en Durdana uit Heino tijdens ‘de reis van hun leven’, waarbij Durdana om het leven kwam. © blog.lazyduck.nl

Zeilbootmoord: rechtbank wil niet wachten op Colombiaanse getuigen

videoDe rechtbank in Utrecht vindt het niet nodig om een Colombiaanse getuige op te zoeken die onlangs op televisie belastend heeft verklaard over Peter P. De voormalig dierenarts wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de dood van zijn vrouw, de 54-jarige Durdana de Bruijn uit Heino.

De rechtbank gelooft dat het jaren kan kosten om een officieel verhoor te regelen in Colombia met een getuige waarvan het belang nog onduidelijk is. Het is belangrijk dat de strafzaak tegen P. snel wordt voortgezet, oordeelde de rechtbank vrijdag. Het OM mag wel haar best blijven doen en als het wel lukt om de getuige op te sporen dan zal dat verhoor meegenomen worden in de strafzaak.

Overval door piraten

Voormalig dierenarts Peter P. was met zijn vrouw op wereldreis. In september 2015 werden ze overvallen door piraten waarbij de 54-jarige vrouw uit Heino om het leven kwam. De Colombiaanse politie geloofde het verhaal van de gepensioneerde dierenarts niet. Zo lagen er kostbaarheden die de piraten niet hadden meegenomen.

P. ontvluchtte Colombia. Het onderzoek sleept zich in Nederland al jaren voort. De rechtbank bepaalde dat er nieuw DNA onderzoek wordt gedaan of er mogelijk bloed van een onbekende persoon is aangetroffen. Ook worden twee Nederlandse agenten nog een keer gehoord. Ten slotte wil de rechtbank een schouw organiseren op het schip. Maar omdat het schip ‘De Lazy Duck’ op Curaçao ligt, moet de officier van justitie in Nederland een identiek type regelen.

De rechtbank wil de strafzaak tegen P. in september behandelen.

In december 2019 maakten wij deze video, waarin de zaak wordt uitgelegd.

Salland