Volledig scherm
Het logo van de verkiezing.

Zeventien nominaties voor Raalter Goudhaentje

RAALTE - Zeventien aanmeldingen voor de titel 'Goudhaentje 2016' zijn dinsdagmiddag geteld in het Raalter gemeentehuis. Aansprekende lokale initiatieven kunnen nog tot uiterlijk 4 december worden aangemeld.

Uit alle aanmeldingen kiest een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema drie nominaties. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, op 5 januari, wordt de winnaar bekend.

De winnaar van het Goudhaentje 2016 ontvangt een cheque ter waarde van 1000 euro voor de verdere ontwikkeling van het initiatief, en een bokaal die nieuw ontworpen is door een lokale kunstenaar. Een initiatief nomineren voor 'Goudhaentje 2016' kan uiterlijk 4 december met een speciaal nominatieformulier via https://www.raalte.nl/goudhaentje-2016 .

Aan deze criteria moeten de inzendingen voldoen:

- Een vernieuwend initiatief vanuit de Raalter samenleving. Dit kan op ieder gebied zijn: cultuur, sport, welzijn, economie, veiligheid, openbare ruimte en zo voorts.

- Het initiatief hoeft niet nieuw te zijn. Wel moet het in aantoonbare ontwikkeling en liefst doorlopend zijn. Het is dus geen eenmalig initiatief.

- Het initiatief past in de gedachte van inwonersparticipatie.

- De winnaar is bereid in de loop van het jaar 'met trots' de verder ontwikkeling van het waardevolle initiatief te laten zien.

Salland