Volledig scherm
PREMIUM
Het zonnepark in Heeten. © Emiel Muijderman

Zonnepark Heeten blij met lagere temperaturen: ‘Spanje en Marokko ook geen goudmijnen’

De zon schijnt ook vandaag weer volop en dat lijkt goed nieuws voor zonneparken als Endona in Heeten. Maar voor een zonnepark is het maar beter dat de veertig graden buiten bereik blijven.

Een strakblauwe lucht en buiten veertig graden lijken ideale omstandigheden voor een zonnepark. ,,En we zijn daar ook heel blij mee. Laat daar geen misverstand over bestaan”, zegt Frank Middelkoop van Energie door natuurkracht (Endona). Toch is verkoeling ook noodzakelijk. ,,Dus 35 tot 40 graden is zelfs voor ons zonnepark eigenlijk te veel van het goede. Vooral omdat het ’s nachts niet genoeg afkoelt. Iedereen denkt ook altijd dat zonneparken in Spanje of Marokko goudmijnen zijn, maar dat valt dus tegen.”

  1. Deel gemeenteraad wil opnieuw onderzoek naar verplaatsen Booijink uit centrum Raalte
    PREMIUM

    Deel gemeente­raad wil opnieuw onderzoek naar verplaat­sen Booijink uit centrum Raalte

    Een bedrijf als Booijink past in de 21e eeuw niet meer in het hart van Raalte. De discussie moet volgens GemeenteBelangen nieuw leven ingeblazen worden en de partij neemt het voortouw om de mogelijkheden te bekijken om het bedrijf te verplaatsen naar het industrieterrein van Raalte. Verkeersoverlast, stankhinder en dreiging van stofexplosies zijn de grootste boosdoeners. Maar hoe haalbaar is zo’n verplaatsing?

Salland