Peter en Durdana (links) uit Heino opeen foto tijdens hun wereldreis. Inzetje: zeiljacht Lazy Duck.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Durdana (links) uit Heino opeen foto tijdens hun wereldreis. Inzetje: zeiljacht Lazy Duck. © blog.lazyduck.nl

Zoon van echtpaar uit Heino na eis van 8 jaar voor zeilbootmoord: ‘Vader is onschuldig, laat ik daar duidelijk over zijn’

videoPeter P. (65) moet 8 jaar naar de gevangenis voor het doden van zijn vrouw Durdana de Bruijn (54) uit Heino. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag geëist in de geruchtmakende ‘zeilbootmoord’. P. houdt vol dat overvallers zijn vrouw doodden op hun zeilschip Lazy Duck. 

 1. Eis: 8 jaar cel voor echtgenoot Peter P. voor doden Durdana de Bruijn uit Heino op zeiljacht voor Colombiaanse kust
  Play
  Zeilbootmoord

  Eis: 8 jaar cel voor echtgenoot Peter P. voor doden Durdana de Bruijn uit Heino op zeiljacht voor Colombiaan­se kust

  Durdana de Bruijn uit Heino is bezig aan de reis van haar leven tot zij voor de kust van Colombia op het zeiljacht ‘Lazy Duck’ wordt vermoord. Aanvankelijk lijkt de vrouw (54) het slachtoffer van een roofmoord door piraten, maar al snel komt haar echtgenoot Peter P. (65) in beeld als verdachte. Verslaggever Caspar van Oirschot volgt de strafzaak tegen P. vanuit de rechtbank in Utrecht.
 2. Veel meer onderzoek nodig in zaak ‘zeilbootmoord’ waarbij Heinose Durdana om het leven kwam
  PREMIUM

  Veel meer onderzoek nodig in zaak ‘zeil­bootmoord’ waarbij Heinose Durdana om het leven kwam

  Is Durdana de Bruijn gedood door haar man of toch bij een overval door piraten? Het oordeel van de rechtbank over of Peter P. (64) uit Heino in 2015 zijn vrouw op hun schip de Lazy Duck om het leven bracht laat nog vele maanden op zich wachten. Bij een regiezitting in de Utrechtse rechtbank bleek dat er waarschijnlijk nog diverse sporenonderzoeken en verhoren zullen worden gedaan. De rechtbank overweegt daarbij ook om nog een reconstructie te doen en op het schip -de plaats delict- zelf te gaan kijken.

Salland