Woonzorglocatie Statenhorst in Heino.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorglocatie Statenhorst in Heino. © Ronald Hissink

Zorgbedrijf failliet, ouderen de dupe in Heino: 'We kunnen fluiten naar duizenden euro's’

De afwikkeling van het faillissement van zorgbedrijf Ontzorgd Wonen heeft voor ouderen in Heino een vervelend staartje gekregen. De duizenden euro’s borg die zij betaalden aan het zorgbedrijf zien zij niet meer terug. Waar het voor de ene bewoner om 1000 euro gaat, zien enkele anderen een borgsom van meer dan 4000 euro verdwijnen. „Het is een verloren zaak. Ontzettend zuur”, zegt Gerrit de Weerd, voorzitter van de cliëntenraad van woonzorglocatie Statenhorst.

5 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Bij "bedrijven" staat het bedrijf altijd op de eerste plaats, kijk naar de energiebedrijven.
 • Henk Koops

  2 maanden geleden
  De grote schuldigen zitten in Den Haag, daar wou men de zorg aan de markt overlaten, dan zou het veel beter gaan, echter de graaiers hebben de vrije hand gekregen, en de zorg vragende ouderen, zijn de klos en moeten tot het eind van hun leven in eenzaamheid verpieteren!!!
 • M.A.N. Timmer

  2 maanden geleden
  Triest.. de ouderen van heino zijn al eens eerder de dupe geweest van een oplichter..
 • Martin Bolhuis

  2 maanden geleden
  Waarom borg afdragen, dat is helemaal niet normaal. Waarom heeft Thuisgenoten dit toegelaten?
 • nellie meijne

  2 maanden geleden
  Natuurlijk kunnen de bewoners naar hun centen fluiten,eerst komt de Belastingdienst,dus krijgen de ouderen 0,0e terug,triest.....
 1. Louche constructies rond failliet zorgbedrijf achter woonzorglocatie in Heino? Extern onderzoek gestart
  PREMIUM

  Louche construc­ties rond failliet zorgbe­drijf achter woonzorglo­ca­tie in Heino? Extern onderzoek gestart

  Het faillissement van Ontzorgd Wonen is verre van afgewikkeld. Het zorgbedrijf, waar woonzorglocatie Statenhorst uit Heino onder viel, ging in december 2021 failliet waardoor tientallen ouderen in Heino op straat dreigden te belanden. De curator neemt nu een extern bureau in de arm om erachter te komen hoe de administratie is bijgehouden en of met het geschuif van vastgoed geld in de zakken van ex-bestuurders of aandeelhouders belandde.
 2. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
  Liveblog

  Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

  Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.