Het plan om de Sallandse Heuvelrug samen te voegen met Twents Reggedal werd in 2020 al ingezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan om de Sallandse Heuvelrug samen te voegen met Twents Reggedal werd in 2020 al ingezet. © FOTO HISSINK / Anke Arts

Zorgen bij agrariërs over plan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: ‘Communicatie lijkt volledig mis te gaan’

Het plan om van de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal één groot nationaal park te maken wekt argwaan bij agrariërs. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug moet groeien van 3500 naar 50.000 hectare, waardoor vooral de regionale economie een boost krijgt. Tegelijkertijd vrezen agrariërs dat ze in de toekomst worden belemmerd in hun bedrijfsvoering. ,,De trein dendert maar door, maar de wagon van de agrarische sector lijkt te zijn losgekoppeld.’’

7 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Dat is zeer relatief. Elk mens stoot koolmonoxide uit, heeft spullen nodig. Een huis waar vroeger natuur was etc. Feitelijk is er maar 1 wezen verantwoordelijk voor de schade aan de aarde en dat is de mens.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Er is een groot verschil tussen geen goede invloed en (grote) schade aanrichten
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Dorpen die in een nationaal park liggen, kunnen mogelijk niet uitbreiden. Ik vond de aanpak van het Boetelerveld een betere. Boeren die daar dicht bij zaten konden niet uitbreiden, maar de gemeente deed minder moeilijk als ze verhuisden naar een gebied dat verder van het natuurgebied af zaten. En werken zonder schade aan te richten, kan per definitie niet. Elk mens dat leeft heeft invloed op de natuur.....en dat is geen goede invloed.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Dat is precies wat er gaat gebeuren in een nationaal park: bestaande weilanden aanpakken, landschap herstellen, boeren met aandacht voor biodiversiteit. Niks afbreken, niemand wegjagen, maar leven en werken zonder schade aan te richten.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  Ik neem aan dat we dan ook plaatsen als Nijverdal, Rijssen e.d. compleet gaan afbreken? Wat gaan we dan op die plekken cultiveren? Natuur kan je namelijk niet maken. @H. de Vries. Wat is jouw geval Algemeen belang. We kunnen de huidige natuurgebieden al niet eens onderhouden. IK heb liever dat we bestaande weilanden aanpassen door bv. boomwallen te gebruiken, plekken in bv. bermen met bloemmengsels etc.