Zwaargewond slachtoffer ongeluk N35 is 60-jarige Raaltese

videoHet slachtoffer dat gisteren zwaargewond raakte bij een ernstig ongeluk op de N35 bij Raalte is een 60-jarige vrouw uit dat dorp. Dat meldt de politie. 

De vrouw belandde met haar auto op de verkeerde weghelft, ramde een tegemoetkomende bestelauto en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder van de bestelauto - een 26-jarige man uit Wezep - en zijn bijrijder (een 22-jarige Zwollenaar) liepen lichte verwondingen op.

Hoe het kon gebeuren dat de vrouw op de verkeerde weghelft belandde, is nog een raadsel. ,,De Verkeersongevallenanalyse is ter plaatse geweest, maar het onderzoek is nog in volle gang'', stelt politiewoordvoerder Frank Brouwer.

Hond

Achterin de auto van de zwaargewonde vrouw zat ook nog een hond. Het dier werd in eerste instantie opgevangen door de politie. ,,Hij is meegenomen naar het bureau en daar door collega's vertroeteld'', aldus Brouwer. ,,Vervolgens is hij door medewerkers van de Dierenambulance opgehaald.'' Het is onbekend of de hond ook verwondingen had.

Volledig scherm
De bestelauto werd hard in de flank geraakt, de donkere personenauto (linksachter) kwam tot stilstand tegen een boom. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Salland