Volledig scherm
PREMIUM
Wie tikt als eerste het zwientie aan? Daar draaide het om tijdens het zwientietikken op het feest in Luttenberg. © Foto Gerard Vrakking

‘Zwienties’ worden in Luttenberg als diva’s behandeld

Groeperingen voor dierenrechten maken bezwaar tegen het spel ‘zwientie tikken’, omdat de varkens daaronder te lijden zouden hebben. Maar volgens de organisatie van het jaarlijkse Luttenbergsfeest worden de varkentjes ‘als diva’s behandeld’. ,,Wij willen die kiloknallers niet.”

Meer dan duizend bezoekers zijn zondagmiddag getuige van het Nederlands Kampioenschap zwientie tikken, vast onderdeel van het Luttenbergsfeest. 

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland