Hoofdgerecht | Hazenpeper: ‘Rustig laten inkoken’
videoKoken en genieten op sterrenniveau? Het kan deze feestdagen met de favoriete gerechten van onze Michelinsterrenchefs! Geïnspireerd op de kerstdiners van hun ouders presenteren de topkoks hun meesterstukken. Dit is het hoofdgerecht van chef-kok Jonnie Boer van De Librije in Zwolle.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht ‘Rustig laten inkoken’
Hazenpeper
met Hollandse atjar
De Librije ***, Zwolle
chef-kok Jonnie Boer
Ingrediënten Hollandse atjar
Atjar van rode kool
¼ rode kool
200 gram suiker
200 cl rode wijnazijn
300 cl bietensap
3 steranijsjes
1 kaneelstokken
2 laurierblaadjes
Bereiding
Kook suiker, azijn, bietensap en de specerijen op en laat 10 minuten trekken. Zeef deze zoetzuurmarinade en laat afkoelen. Snijd de rode kool zo dun mogelijk met behulp van een mandoline en marineer de rode kool minimaal 24 uur in de zoetzuurmarinade.
Ingrediënten hazenpeper
1kg hazenpoulet
¼ knolselderij
1 wortel
1 ui
300 cl rode port
200 cl madeira
½ liter fond
2 takken thijm
2 takken rozemarijn
300 cl rode wijn
2 plakken oude wijvenkoek
Zonnebloemolie
Beetje piccalilly
Bereiding
Snijd de groenten in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verwarm een stoofpan en doe hier een klein scheutje zonnebloemolie in. Bak het vlees aan samen met de groenten. Voeg de kruiden toe. Blus af met port, madeira en wijn. Laat die rustig inkoken. Wanneer dit bijna ingekookt is, de fond en oudewijvenkoek toevoegen totdat het vlees gaar is. Eventueel op smaak maken met donkere oude aceto.
Lees verder onder de foto.
Tip van de chef
,,Het plakje oude wijvenkoek dat bovenop het gerecht wordt gelegd smelt langzaam door het vocht van het stoofgerecht heen. Daardoor wordt de hitte beter verdeeld en krijg je dus een veel lekkerder gerecht.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spanakopita plaattaart
Spanakopita: een Griekse klassieker met spinazie en feta. Vandaag combineren we die twee met een bodem van bladerdeeg en dan krijg je dus spanakopita plaattaart. Zo zalig, dit moet je echt een keer proberen. -
Recept van de dag: Rucolastamppot met slavinken
-
PREMIUM
Video Kookbeleid: Lekker snel en makkelijk met Jan Brink
Wethouder en D66-lijsttrekker in aanloop naar verkiezingen is Jan Brink momenteel. ,,Lastig”, is de combinatie soms. Vooral qua tijd. Dus komt hij met een snel recept naar Kookbeleid: koken met lijsttrekkers. Rijst met spitskool. -
Deze courgettesoep met zalm zet je zo in elkaar
-
PREMIUM
BBQ-tips + Video ‘Op hete kolen’, tips voor de barbecue: Kip Piripiri
Het is zomer! Tijd om lekker uitgebreid te barbecueën met familie of vrienden. We geven je 8 weken lang recepten van culinair adviseur Joost van Manen van The Bastard voor bijzondere gerechten van de barbecue, met een uitgebreide video-instructie online en een wijnadvies van Cees van Casteren. Vandaag: Kip Piripiri
-
video Voorgerecht | Filet Americain: ‘Lekker voor thuis’
Koken en genieten op sterrenniveau? Het kan deze feestdagen met de favoriete gerechten van onze Michelinsterrenchefs! Geïnspireerd op de kerstdiners van hun ouders presenteren de topkoks hun meesterstukken. Dit is het voorgerecht van chef-kok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde. -
24Kitchen Hét recept voor vegetarische jus
Ben je vegetariër of wil je gewoon wat minder vlees eten, maar kun je die overheerlijke vette jus maar niet uit je hoofd krijgen? Geen zorgen! Wij hebben een vegetarische variant voor je. -
Recept van de dag: Zoete aardappelbrandade met kabeljauw
Brandade is een Zuid-Frans gerecht van olijfolie en gezouten kabeljauw. Het geheel wordt tot een puree gemaakt, waardoor de smaken vermengd worden en elkaar goed aanvullen. Een aanrader voor vanavond.