Nagerecht | Hemelse Modder: ‘Goddelijk’

videoKoken en genieten op sterrenniveau? Het kan deze feestdagen met de favoriete gerechten van onze Michelinsterrenchefs! Geïnspireerd op de kerstdiners van hun ouders presenteren de topkoks hun meesterstukken. Dit is het nagerecht van chef-kok Michel van der Kroft van ‘t Nonnetje in Harderwijk.

Nagerecht ‘Goddelijk’

Hemelse Modder
een verslavend lekkere en heavy chocolademousse
’t Nonnetje **, Harderwijk
chef-kok Michel van der Kroft

Ingrediënten
250 gram pure chocolade
50 gram boter
4 eidooiers
100 gram suiker
4 eiwitten
50 cl melk
1 kopje espresso

Bereiding

Smelt 250 gram pure chocolade met 50 gram boter au bain-marie. Klop 4 eidooiers warm en daarna koud luchtig met 25 gram suiker. Klop 4 eiwitten luchtig met 75 gram suiker. Meng beide met elkaar en voeg hieraan 50 cl melk en een espresso toe. Voeg van dit mengsel nu een deel bij de gesmolten chocolade en boter om ‘familie te maken’. Voeg vervolgens dit mengsel weer bij het luchtige eimengsel en klop alles een keer goed door tot een mooi gladde ‘Hemelse Modder’ is verkregen. Zet een paar uur in de koelkast. Serveer deze heerlijk dikke chocomousse met een houten pollepel uit een mooie kom op bordjes en geniet!

Lees verder onder de foto.

Het voorgerecht van chef-kok Michel van der Kroft van ‘t Nonnetje in Harderwijk: Hemelse Modder.
Volledig scherm
Het voorgerecht van chef-kok Michel van der Kroft van ‘t Nonnetje in Harderwijk: Hemelse Modder. © Carlo ter Ellen

Tip van de chef

,,Wil je een bijzondere en spannende twist geven aan het recept, roer er dan wat vers geraspte nootmuskaat doorheen: een mooi smaakhuwelijk!”

Waarom?

,,Iedereen die in ’t Nonnetje komt lunchen of dineren krijgt van mij ter afsluiting een pollepel Hemelse Modder om af te likken. Geïnspireerd op de pollepel met cakebeslag die ik vroeger van mijn moeder kreeg als zij cake bakte. Onze gasten vinden het goddelijk!”