Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

120 uur werkstraf voor eigenaar bedrijf Nijverdal na betasten bezorgster

NIJVERDAL/ALMELO - Het is bewezen dat garagehouder Hermannus M. (50) uit Nijverdal in september 2017 een jonge vrouw die onderdelen kwam afleveren in zijn bedrijf aanrandde. Dat is de conclusie van de rechtbank in Almelo. M. is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en 60 dagen voorwaardelijke celstraf. Ook moet hij de bezorgster 2802,95 euro schadevergoeding betalen.

De bezorgster meldde zich na het incident overstuur bij haar baas. Ze vertelde dat ze altijd goed contact had met M. en ook een sleutel had van zijn bedrijf zodat ze altijd spullen kon klaarzetten. Op 5 september 2017 was de sfeer plots anders. De garagehouder deed de roldeur van het bedrijf dicht, zei “zo, dan kan niemand ons zien” en betastte de bezorgster.

Twee weken geleden noemde M. het verhaal van de bezorgster over de aanranding ‘onzin’. Hij zei dat de bezorgster dubbelzinnige boodschappen voor hem achterliet op het mededelingenbord van zijn bedrijf. En daar was hij niet van gediend, “ik ben getrouwd!”

Volgens de rechtbank toont de man met zijn houding weinig schuldgevoel. Het bedrijf van M. moest na het incident op zoek naar een nieuwe onderdelenleverancier. De werkgever van de bezorgster plaatste het bedrijf op een zwarte lijst.