In Twente zijn opnieuw vier mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Enschede, Hellendoorn en Rijssen-Holten.
Volledig scherm
In Twente zijn opnieuw vier mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Enschede, Hellendoorn en Rijssen-Holten. © Carlo ter Ellen DTCT

4 nieuwe sterfgevallen in Twente na positieve coronatest, totaal naar 125

ENSCHEDE - In Twente zijn opnieuw vier mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om inwoners van de gemeenten Enschede, Hellendoorn en Rijssen-Holten. Het totale dodental in Twente komt hiermee op 125. 

De nieuwe sterfgevallen zijn de afgelopen 24 uur bij het RIVM gemeld en vormen de grootste dagelijkse stijging in ruim twee weken. Veel waarde heeft die constatering echter niet: de sterfgevallen zijn weliswaar allemaal in het afgelopen etmaal gemeld, maar mogelijk vonden ze al eerder plaats.

In de gemeenten Enschede, Hengelo en Rijssen-Holten zijn tot nu toe de meeste mensen - respectievelijk 22, 19 en 19 - overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

In de oostelijke Achterhoek (Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk) zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Tekst gaat verder onder de tabel

Ziekenhuisopnames

Sinds donderdag zijn er in Twente geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, en ook vandaag kwam daar geen verandering in. Er zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis in totaal 245 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de oostelijke Achterhoek is de afgelopen 24 uur alleen in Winterswijk een nieuwe opname gemeld.

Over de RIVM-cijfers:

De cijfers van het RIVM elke dag publiceert gaan over het aantal overleden personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal nieuwe besmettingen die gisteren geregistreerd zijn. Opnames en doden worden vertraagd geregistreerd door ziekenhuizen en GGD, waardoor toename per dag vaak kleiner is dan uit RIVM-berichten blijkt. Iemand kan vandaag overlijden of in het ziekenhuis worden opgenomen maar pas over een paar dagen doorgegeven worden aan het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijk aantal besmettingen en overlijdens hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.