Foto van mtb'rs op de Sallandse Heuvelrug. Op de foto Maureen Fakkert (groen shirt) Irma Voorhorst (Mint shirt en rode fiets) Suzan Schoorlemmer Blauw shirt.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto van mtb'rs op de Sallandse Heuvelrug. Op de foto Maureen Fakkert (groen shirt) Irma Voorhorst (Mint shirt en rode fiets) Suzan Schoorlemmer Blauw shirt. © Bert Kamp

Afsluiting mountainbikeroutes Heuvelrug: wielerclub teleurgesteld; natuurbeschermers willen verder gaan

met stellingHOLTEN/NIJVERDAL - Wielervereniging Holten is teleurgesteld over het besluit van provincie Overijssel. Die wil alle singletracks gaan sluiten op de Sallandse Heuvelrug. Over drie weken kunnen mountainbikers beboet worden. Volgens Stichting NatuurAlert gaat het besluit juist niet ver genoeg.

  1. Romias in Enter bouwt ‘Handige Harrie’, een robot die personeelstekort doet vergeten
    PREMIUM
    Made in Twente

    Romias in Enter bouwt ‘Handige Harrie’, een robot die personeels­te­kort doet vergeten

    Als afgestudeerd hbo’er in wat tegenwoordig mechatronica heet kwam Martijn Jansen begin deze eeuw terecht bij Norma in Hengelo. Hier ontdekte hij zijn passie voor automatisering. Hij ontwikkelde robots en software oplossingen die zo vernieuwend waren in de industrie, dat ook andere bedrijven hem om zijn diensten vroegen. En dus begon hij in 2006 voor zichzelf. Zijn bedrijfsnaam Romias is een samenstelling van de ‘ro’ van robotics, de ‘m’ van Martijn en ‘ias’, de afkorting van industrial automation solutions.