Volledig scherm
Anton (86) en Alie (82) Roelofs-Westenberg vierden gisteren hun 60-jarig huwelijk. © Frans Nikkels

Anton (86) en Alie (82) uit Nijverdal hebben 60 jaar lang geen ruzie gehad

NIJVERDAL - Anton (86) en Alie (82) Roelofs-Westenberg vierden woensdag hun 60-jarig huwelijk. Naar de liefde van hun leven hoefden ze niet ver te zoeken, want de bruidegom was bevriend met een neef van de bruid.

Anton groeide op in Raalte en Alie in Nijverdal. Haar neef woonde aan de Zuidelijke Hoofddijk, nog geen 100 meter van het huis waar Alie geboren werd. Daar kwam Anton regelmatig over de vloer. Als 14-jarigen hadden ze allebei al een baantje. Hij was kok bij het toenmalige sanatorium Krönnenzommer en zij werkte bij textielfabriek Ten Cate. Wanneer ze vijf jaar verkering hebben, trouwen ze. „Het was heel koud”, weet Alie nog. „En ik had gelijk al een ongelukje want ik was nog maar net de deur uit of ik bleef met mijn jurk vastzitten aan het hek.”

Afgebroken

Zij vertelt: „We hebben een huisje laten bouwen naast het huis van mijn ouders. En daar zijn we altijd blijven wonen. Twintig jaar geleden zijn beide huizen afgebroken omdat de Kruidenwijk werd uitgebreid en daar is een nieuw huis voor in de plaats gekomen.”

Het echtpaar kreeg drie kinderen. Later kwamen daar zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen bij. Anton is zijn hele leven blijven werken bij Krönnenzommer en Alie zorgde voor het gezin en het huishouden. Later kwam daar de zorg voor haar ouders bij.

Tuin

Ruzie hebben ze nog nooit gehad tijdens hun 60-jarig huwelijk. „Nee, daar zijn we geen types voor, het is altijd goed geweest tussen ons. Verder redden we ons nog prima en doen alles zelf nog. In de zomer is de tuin onze grote hobby. Nu het weer winter wordt, gaan we weer puzzelen, lezen en televisie kijken.”