ANWB: chaos op Gelderse en Overijsselse wegen na dodelijk ongeval op A1

update/videoAutomobilisten in de avondspits ondervinden grote hinder van de langdurig afgesloten A1. De ANWB spreekt over chaos op de weg in delen van Gelderland en Overijssel. Bij het ongeval kwam een 24-jarige man uit Wierden om het leven. 

Doordat de A1 in de richting van Deventer naar Hengelo is afgesloten zoeken autobestuurders andere routes. Grote wegen in Deventer, Lochem, Raalte en Holten lopen hierdoor vast.  

Verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De ANWB heeft de chaos op de wegen in Gelderland en Overijssel in kaart gebracht nadat de A1 is afgesloten na een dodelijk ongeval. © ANWB

Dodelijk ongeval

De chaos op de wegen is ontstaan door dat de A1 tussen afrit Markelo en afrit Rijssen woensdagmiddag voor langere tijd afgesloten was vanwege een dodelijk ongeval. Het ging om verkeer in de richting van Hengelo. De snelweg is rond 17.30 uur weer vrijgegeven door Rijkswaterstaat.

Het gaat om een ongeval waarbij een vrachtwagen en een busje betrokken zijn, ter hoogte van hectometerpaal 127.9. Daarbij is een dodelijk slachtoffer te betreuren, meldt de politie. Achterin de file hebben ook ongelukken plaatsgevonden met alleen materiële schade.

Vertraging

De ANWB meldt dat de vertraging inmiddels oploopt tot ruim een uur. Verkeer wordt omgeleid via de af- en oprit. Automobilisten kunnen het beste omrijden via Zwolle of Arnhem, aldus de verkeersinformatiedienst. 

In de richting van Twente vond eerder op de middag ook al een ongeluk plaats met twee vrachtwagens en een auto. Ook daar ontstond een lange file.

Volledig scherm
© News United / Bert Kamp
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)