Volledig scherm
Basement Jaxx. © Dauwpop Hellendoorn

Basement Jaxx, Eefje de Visser en Drukwerk nieuwe namen Dauwpop Hellendoorn

HELLENDOORN - Basement Jaxx, Eefje de Visser en Drukwerk en dertien andere nieuwe namen zijn toegevoegd aan het programma van Dauwpop in Hellendoorn. 

Het muziekfestival op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) verwelkomt verder onder meer de Goldband, WIES en The Partysquad, festivalconstante Bökkers en het Australische Lime Cordiale.

Basement Jaxx

Basement Jaxx is een Brits dj-duo, bestaand uit Felix Buxton en Simon Ratcliffe. Het duo is vooral bekend van de hits Rendez-Vu en Red alert. Ook maakte het duo remixen voor verschillende artiesten; Justin Timberlake, Pet Shop Boys, Daft Punk, Missy Elliott en Adele. 

Eefje de Visser

Zangeres Eefje de Visser won in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Begin 2020 speelde De Visser nog op het Groningse popfestival Noorderslag.

Kensington

Eerder kondigde het festival al de komst aan van Kensington, Wolfmother, Snelle & Lieve Jongens Band, Maxi Jazz, Zwangere Guy, Typhoon, Mark Lanegan, en Dopebwoy. Maxi Jazz, ofwel Maxwell Fraser - de rapper van de Britse dancegroep Faithless, haakte vorig jaar tijdens het zilveren jubileum van Dauwpop af vanwege ‘onvoorziene omstandigheden’ en gaat dus in de herkansing.

Tickets

De Kindertickets zijn inmiddels allemaal al uitverkocht. TCR Tours uit Raalte zal dit jaar het busvervoer verzorgen voor bezoekers van Dauwpop. De organisatie verkoopt pendelbustickets en biedt charterdiensten aan. Meer info en bustickets zijn te verkrijgen via de website van TCR Tours. Tickets (55,50 euro) zijn hier te koop. 

Volledig scherm
Maxi Jazz. © EPA
Volledig scherm
Kensington ontving de Edison voor de categorie Rock tijdens de uitreiking van de Edison Pop 2020 prijzen in de Gashouder op de Westergasfabriek. © ANP/KIPPA/LEVIN DEN BOER
  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...