Natuurbegraafplaats Het kleine Blik is nu ruim een jaar geopend. Rechts initiatiefnemer Edwin Bouwmeester, naast hem beheerder Ronald Meenderink.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurbegraafplaats Het kleine Blik is nu ruim een jaar geopend. Rechts initiatiefnemer Edwin Bouwmeester, naast hem beheerder Ronald Meenderink. © Emiel Muijderman

Begraven worden in de natuur bij Hellendoorn: ‘Mensen willen wel eens wat anders’

HELLENDOORN - Begraven worden en dan ook nog milieuvriendelijk? Het kan sinds ruim een jaar in Hellendoorn. Op natuurbegraafplaats Het Kleine Blik. Drie mensen hebben er inmiddels hun laatste rustplaats gevonden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. Is fietspad langs Helmkruidlaan wel beste oplossing voor gevaarlijke rotonde? Hellendoornse politiek is nog niet overtuigd

  Is fietspad langs Helmkruid­laan wel beste oplossing voor gevaarlij­ke rotonde? Hellen­doorn­se politiek is nog niet overtuigd

  NIJVERDAL - De Hellendoornse politiek neemt voorlopig nog geen besluit over het collegevoorstel om een fietspad aan de noordkant van de Helmkruidlaan aan te leggen. Verkeerswethouder Henk Nijhof wil hierover nader overleg voeren met zijn verkeersdeskundigen en hierbij ook de ‘vergeten’ aanwonenden van de Helmkruidlaan, Jipkesbeltweg, Jeruzalemweg, Walstro en de Koningsvaren betrekken.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.