Mountainbikers op een zogenoemde singletrack op de Sallandse Heuvelrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers op een zogenoemde singletrack op de Sallandse Heuvelrug. © VINCENT JANNINK

‘Besluit sluiten mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug was onzorgvuldig’

Er komt volgende week een rechterlijke uitspraak over de sluiting van de mountainbikeroute over de Sallandse Heuvelrug, vanwege doodgereden hagedissen en hazelwormen. Hoewel slechts een voorlopige uitspraak, zou deze verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor routes door andere natuurgebieden. Diverse partijen betoogden maandag echter dat de provincie onzorgvuldig is geweest.

4 reacties

 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  In Den Haag trappen ze de ratten dood; hoe idioot is de mensheid. En @W. Kloppenburg: u heeft helemaal gelijk; alhoewel ik die zotte fietsers zelf ook liever zie verdwijnen uit de natuur
 • Sander van Schoonhoven

  2 maanden geleden
  Marinus Visser; intolerantie in zijn puurste vorm.
 • Marinus Visser

  2 maanden geleden
  Wandelen. Rustig in stilte de natuur op je in laten werken. Honden, fietsen en anderen die de sereniteit te niet doen direct verbieden om er ooit nog te komen.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Hier maken ze zich druk om een natuurgebiedje en een paar wormen in Brazilië kappen ze wekelijks 1500 voetbalvelden echte natuur, daar hoor je de Jettens van deze wereld niet over, sterker ze staan te juichen bij elk schip met houtsnippers dat arriveert.
 1. ‘Het steekt dat mensen uit Randstad ons in Salland vertellen dat we MTB-routes moeten sluiten’
  PREMIUM
  Opinie

  ‘Het steekt dat mensen uit Randstad ons in Salland vertellen dat we MTB-rou­tes moeten sluiten’

  De provincie Overijssel is van plan 's zomers alle smalle paden van de mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug te sluiten om de zandhagedis en hazelworm te beschermen. De CDA-afdelingen in Rijssen-Holten en Hellendoorn uiten in dit opiniestuk de zorg dat de juridische weg die Overijssel hierbij volgt doorslaat. ,,Noaberschap is gewenster dan Angelsaksisch geprocedeer!’’