De hoofdvestiging van de ZINiN bibliotheek in Nijverdal is deze week geopend, maar de filialen in Haarle, Daarle en Daarlerveen blijven voorlopig nog gesloten.
Volledig scherm
De hoofdvestiging van de ZINiN bibliotheek in Nijverdal is deze week geopend, maar de filialen in Haarle, Daarle en Daarlerveen blijven voorlopig nog gesloten. © Han Haveman

Bieb-filialen in Haarle, Daarle en Daarlerveen blijven nog dicht

NIJVERDAL - De filialen van de ZINiN bibliotheek in Daarle, Daarlerveen en Haarle gaan voorlopig nog niet open. ZINiN-directeur Chris Funk durft op dit moment nog geen datum te  noemen wanneer dat wel gaat gebeuren.

Funk: „We hebben de hoofdvestiging in Nijverdal deze week beperkt opengesteld. We draaien met een dubbele bezetting om alles in goed banen te leiden. Er gelden aangepaste regels om de veiligheid van personeel en bezoekers te garanderen. Zo gaan alle ingeleverde boeken 72 uur in quarantaine.”

Hij vervolgt:  „De vestiging in Hellendoorn gaat volgende week beperkt open. We willen voorzichtig opstarten en alles goed evalueren voordat we volgende stappen zetten. We hopen dat ook Haarle, Daarle en Daarlerveen snel open kunnen.”