De concurrerende sportschoolhouders uit Nijverdal, Wierden en Vriezenveen kijken hoe ze elkaar kunnen helpen om deze coronatijd te overleven.
Volledig scherm
De concurrerende sportschoolhouders uit Nijverdal, Wierden en Vriezenveen kijken hoe ze elkaar kunnen helpen om deze coronatijd te overleven. © Bodyfit Wierden

Binnen sporten vóór 1 september? Deze 4 concurrerende Twentse sportscholen slaan handen ineen

NIJVERDAL/VRIEZENVEEN/WIERDEN  - Normaal gesproken zijn Bodyfit Wierden, DRW Mood Studios (Nijverdal), GoodLife Sports (Wierden) en De Sportfabriek (Vriezenveen) elkaars grootste concurrenten, maar in coronatijd slaan deze vier sportscholen de handen ineen om te zien wat er wel mogelijk is.

Eigenaar Herald Mulders van Bodyfit Wierden belde drie andere sportschoolhouders in deze regio om samen te brainstormen over hoe zij ‘deze uitdagende tijd kunnen overleven’. Want volgens de huidige overheidsmaatregelen blijven de sportscholen nog tot 1 september gesloten. 

„Maar dat weerhoudt ons er niet van toch alles uit de kast te halen om onze leden te laten sporten. We willen niet kijken naar wat we niet mogen, maar juist focussen op wat we wel kunnen doen binnen de huidige regels”, benadrukt Mulders.

Samen optrekken

Hij vervolgt: „Dit zijn in principe mijn grootste en directe concurrenten, maar in deze tijd kunnen we elkaar beter steunen in plaats van beconcurreren. We hebben Ideeën uitgewisseld en gaan samen als groep contact houden met de lokale politiek. Want het is erg krom dat de regels per gemeente verschillen, terwijl ze gebaseerd zijn op dezelfde richtlijnen van de overkoepelende Veiligheidsregio Twente. Daarom willen we graag op korte termijn in gesprek met de verschillende wethouders om tot een gezamenlijk plan te komen voor het aanbieden van sport, fitness en groepslessen.”

Naar binnen

De vier sportscholen zijn na het versoepelen van de regels omtrent buiten sporten voor volwassen direct begonnen met (het voorbereiden van) buiten fitness en groepslessen. Zo veel mogelijk materialen en middelen worden buiten ingezet om de leden van de sportclubs weer in beweging te krijgen. En er wordt ook intensief nagedacht over de volgende stap: binnen sporten. 

Mulders: „We zijn overtuigd dat we op korte termijn verantwoord kunnen beginnen met lessen en trainingen.” 

In Hengelo mag het al...

Elders in Twente is ook een initiatief ontplooid. De Hengelose sportschool Club-Life heeft van de gemeente toestemming gekregen om een professionele overkapping te plaatsen van maar liefst 1.800 vierkante meter, waardoor de gym komende week weer volledig open kan zonder al te veel restricties.