Nasty Ronnie in actie.
Volledig scherm
Nasty Ronnie in actie. © David Austin

Bizar! Deze zanger vangt televisies op met zijn hoofd en komt met zijn band naar Nijverdal

VideoNIJVERDAL - Hij noemt zichzelf Nasty Ronnie en zijn hobby is tv’s slopen. Het liefst met zijn hoofd en torso. Soms tot bloedens toe. Wie van een stevig stukje muziek houdt en daar graag een wilde podiumshow bij ziet, is bij de volgende editie van Tattoofest in Nijverdal aan het juiste adres. De festivalorganisatie heeft namelijk de Floridase cultband Nasty Savage gestrikt. 

Het rock- en metalfestival op het terrein van de Cult-Art Shop van Gert-Jan Aaltink heeft op 22 augustus voor de dertiende keer plaats. 

Crazy Town

Aaltink maakt er de laatste jaren een sport van om obscure groepen uit het jaren tachtig en negentig metalcircuit naar het Nijverdalse bedrijventerrein te halen. Vorig jaar boekte de bekende tatoeëerder de band Crazy Town, eind vorige eeuw even wereldberoemd door de hit ‘Butterfly’. 

Technisch en progressief

Dit keer haalt de kunstenaar het Amerikaanse thrashmetalgezelschap Nasty Savage naar Nederland. De band baarde in de jaren tachtig opzien door zeer technische en progressieve muziek, maar viel vooral op door zanger annex worstelaar Nasty Ronnie Galletti. 

Terwijl de vocalist zijn zangpartijen in de microfoon brieste, goochelde hij ondertussen met loodzware televisies. Hij gooide de apparaten in de lucht, kopte ze het publiek en ving ze op met zijn borst. Dit ging ook wel eens mis, waardoor de zanger af en toe knock-out ging tijdens de optredens. De man lijkt in al die jaren niet overgestapt te zijn op veel lichtere flatscreen-televisies. Onder meer op YouTube staan beelden, waarop hij nog steeds met zware beeldbuizen in de weer is. 

Programma

Naast Nasty Savage zijn ook de bands Spoil Engine, Jurassic Park, Harbour Of Souls, Undawn en AC In DC bekendgemaakt. Daar komen nog vijf groepen bij.