De zaterdagmarkt is sinds enkele jaren deels verplaatst naar het winkelhart van Nijverdal. Moeten die kramen straks wel weer terug naar de Markt?
Volledig scherm
PREMIUM
De zaterdagmarkt is sinds enkele jaren deels verplaatst naar het winkelhart van Nijverdal. Moeten die kramen straks wel weer terug naar de Markt? © Han Haveman

Blijft de markt in Nijverdal op de Markt?

NIJVERDAL - De tijden dat de zaterdagmarkt in Nijverdal meer dan honderd kramen telde zijn al lang voorbij. De ambulante handel heeft het in het hele land zwaar en de toekomst lijkt ongewis. In Nijverdal geven  oudere marktkooplieden steeds vaker aan dat ‘ze hun tijd gewoon uitzingen’.   

De Markt aan de rand van het Nijverdalse winkelhart is al tientallen jaren de vaste stek van de zaterdagmarkt, maar het is de vraag of dat in de nabije toekomst zo blijft. Zeker nu de zaterdagmarkt is gekrompen tot zo’n dertig kramen en de Markt daardoor steeds leger lijkt. Dat effect wordt versterkt doordat in 2013 werd besloten een aantal kramen naar de Willem Alexanderstraat te verplaatsen, zodat de zaterdagmarkt beter aansloot op het winkelhart en het winkelend publiek ook de markt zou bezoeken en andersom.