Voor een bomvolle zaal gaan er heel wat schilderijen onder de hamer tijdens de veiling van de Holtense Hervormde Gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor een bomvolle zaal gaan er heel wat schilderijen onder de hamer tijdens de veiling van de Holtense Hervormde Gemeente. © Marieke Amelink

Boekenmarkt- en Veiling in Holten: ‘Er mag best meer geboden worden mensen!’

HOLTEN - Duizenden boeken, 1350 oliebollen en antiek hebben zaterdag 21.000 euro opgeleverd tijdens de jaarlijkse Boekenmarkt- en Veiling van de Holtense Hervormde Gemeente.

Zaterdagochtend kwart voor zes staan de eerste kopers al voor de deur van één van de grote tenten op de parkeerplaatsen van het Irenegebouw. Het zijn voornamelijk liefhebbers en handelaren die voor een habbekrats waardevolle schatten inladen. Vrijwilligers van de Hervormde Gemeente die de jaarlijkse Boekenmarkt - en Veiling organiseren, staan er niet meer van te kijken. Dat ze daarvoor heel vroeg uit bed moeten, nemen ze voor lief. Want alles wat maar geld in het laatje brengt voor de Dorpskerk is mooi meegenomen. Dit jaar zijn de euro’s bestemd voor het onderhoud van de kerk.