Volledig scherm
Een ontwerp voor het bouwplan aan de Reggestraat en de Zuiderstraat in Enter. © Bouwbedrijf Homan

Bouw 6 seniorenwoningen in Enter kan doorgaan: bezwaren van tafel

DEN HAAG/ENTER - De bouw van zes seniorenwoningen aan de Reggestraat en de Brinkstraat in Enter kan doorgaan. De Raad van state, het hoogste orgaan op het gebied van bestuursrecht in ons land, heeft bezwaren die er waren afgewezen.

Bennie Geels, een bewoner van de Dorpsstraat, stapte in november naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Volgens hem gaat de woningbouw voor grote parkeerproblemen zorgen in de omgeving, omdat de gemeente te weinig parkeerplaatsen laat aanleggen die ook nog eens te krap zouden zijn.

Parkeerplaatsen

Daar is de Raad van State het niet mee eens. De gemeente Wierden eist van de projectontwikkelaar Homan elf parkeerplaatsen. Dat is volgens de bestuursrechter genoeg. 

Vier worden er op eigen terrein van de woningen aangelegd. Zeven komen volgens het bestemmingsplan op de openbare weg. Aan de Reggestraat wordt de bestaande parkeerhaven uitgebreid met drie parkeerplaatsen. Aan de Brinkstraat komen er vier bij. Zowel de bestaande als de nieuwe worden haakse parkeerplaatsen.

Geels verwacht dat de parkeerplaatsen aan de Reggestraat in de toekomst worden opgeheven, omdat ze te dicht bij de woningen worden aangelegd. Daardoor zouden ze niet bruikbaar zijn. De Raad van State ziet daarvoor geen aanleiding.