Een lekkende accu zorgde voor commotie bij het Bouwcenter Nobel, net buiten Rijssen.
Volledig scherm
Een lekkende accu zorgde voor commotie bij het Bouwcenter Nobel, net buiten Rijssen. © News United/Jan Willem Klein Horstman

Bouwcenter bij Rijssen ontruimd na vrijkomen waterstof uit accu

WIERDEN/RIJSSEN – Het bedrijf Nobel Bouwcenter aan de Rijssensestraat in Wierden, gelegen net buiten de bebouwde kom van Rijssen, is maandagmorgen rond 07.00 uur ontruimd. Uit een lekkende accu van een stapelaar-heftruck kwam waterstof vrij. 

Drie personeelsleden die de waterstof mogelijk inademden, werden onderzocht door ambulancepersoneel. Maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis voor een behandeling.

Het waterstof uit de lekkende accu was brandbaar en giftig. Bovendien zorgde het voor een behoorlijke stank. De brandweer werd ingeschakeld om de accu uit het bedrijfspand te halen. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen kwam een kijkje nemen.

Het gebouw dat zich bevindt aan de bedieningsweg/fietsroute van de Rijssensestraat net naast de entree van de Klokkendijk, moest enige tijd als gevolg van de lekkage ontruimd worden. Nadat er weer voldoende frisse lucht in het bedrijfspand was, konden de medewerkers weer aan de slag.