Volledig scherm
Er is een nieuw bouwplan in de maak voor de locatie Broeks op de hoek Smidsweg/Molenweg, dat volgens projectontwikkelaar Richard Beusink beter past bij het ‘dorpse karakter van Nijverdal’. © Lenneke Lingmont

Bouwplan ‘Broeks’ in Nijverdal valt in goede aarde na aanpassing

NIJVERDAL - Het ziet er naar uit dat het bouwplan voor appartementen op de hoek Molenweg-Smidsweg in Nijverdal eindelijk kan doorgaan. Het voorstel werd woensdagavond in de commissie Grondgebied overwegend positief beoordeeld nadat het college van B en W het aangepaste plan akkoord had bevonden. 

Het complex van 14 luxe appartementen moest worden gewijzigd nadat omwonenden die bezwaar maakten gelijk kregen van de Raad van State. Daarom zijn in het nieuwe plan onder andere appartementen op de begane grond geschrapt om ruimte te maken voor parkeren en bergingen waardoor het complex een meter lager kan worden. 

Parkeren

De meeste commissieleden hadden liever gezien dat er meer parkeerplaatsen in het plan waren opgenomen. Voor de bewoners zelf zijn voldoende plekken ingetekend maar niet voor bezoek. Per woning moet gemiddeld 1,5 parkeerplaats worden aangelegd maar wegens gebrek aan ruimte heeft de bouwer gebruik gemaakt van de afkoopregeling  van het Parkeerfonds. Het bedrag van 500 euro per parkeerplek lijkt zelfs wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis aan de lage kant maar dat is nu eenmaal jaren geleden al vastgesteld.

Behoefte

De ontwikkelaar zei dat het eventueel mogelijk is auto’s achter elkaar te parkeren hoewel dat formeel niet telt als extra parkeerplaats. Hij deelde verder mee dat 73 kandidaten zich inmiddels hebben gemeld bij de makelaar en dat daarmee wel duidelijk is dat de behoefte aan appartementen groot is in de gemeente. Die vraag werd namelijk opgeworpen door een commissielid.