Roy Scholten ging op bezoek bij de man die de donaties voor zijn operatie spoorloos liet verdwijnen.
Volledig scherm
Roy Scholten ging op bezoek bij de man die de donaties voor zijn operatie spoorloos liet verdwijnen. © Lars Smook

‘Broer Rasta doet zijn best’, denkt gedupeerde Roy uit Nijverdal

Roy Scholten heeft er weer een beetje vertrouwen in. De Nijverdaller is vrijdagmorgen op bezoek geweest bij Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek. “Ik geloof wel dat hij zijn uiterste best doet om mij mijn geld terug te bezorgen”, denkt Scholten.

Mastenbroek, die zich sinds kort Broer Rasta noemt, is vrijdag bij zijn kapitale villa in Witharen begonnen met een uitverkoop van dure spulletjes. Daarmee wil hij zijn schulden afbetalen aan de mensen die via zijn website Dream or Donate geld inzamelden voor goede doelen. Roy Scholten uit Nijverdal had daar ruim 20.000 euro op staan voor experimentele behandeling in Zwitserland voor zijn dwarslaesie.

‘Geen crimineel'

Mastenbroek heeft onder meer zijn Fisker Karma sportwagen voor 30.000 euro op Marktplaats gezet. “Hij zei tegen me: ‘Als ik alles verkocht heb, kom ik je het geld persoonlijk brengen’,” vertelt Scholten. “Weet je, het leek me geen onaardige kerel. Wel vreemd, hij lijkt net op Bob Marley, maar geen crimineel.”

Gekke week

Scholten is wel een beetje verbouwereerd over alles wat hij deze week meemaakt. Het bezoekje aan Witharen bracht hij met een cameraploeg van Hart van Nederland, waar hij donderdagavond ook al in de uitzending was. “Eerst mijn geld kwijt, toen op tv, en dan in gesprek met zo’n rare gast… Het is echt een gekke week. Nou ja, ik zie wel wat er van komt.”

Lees hier de volledige verklaring van Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek.