Volledig scherm
© ANP XTRA

CDA Wierden: vallen zorgkosten tegen?

WIERDEN - Het CDA wil van burgemeester en wethouders horen of Wierden, net als buurgemeente Hellendoorn, vorig jaar geconfronteerd is met onverwachte financiële tegenvallers op het gebied van de hoge zorgkosten, het zogenaamde sociaal domein. 

In een brief aan het college vragen de christendemocraten hoe groot de tegenslag en welke gevolgen dit heeft.

Bijpassen

Bij de presentatie van de gemeentebegroting voor 2019 stelden B en W dat die bewust niet sluitend was gemaakt. Er moest een kleine 284.000 euro bijgepast worden. „We willen zo een signaal afgeven richting de regering dat het financieel zo niet langer kan, vanwege de toenemende uitgaven binnen het sociaal domein”, legde wethouder Richard Kortenhoeven destijds uit. ‘Is dit signaal bij de ministeries terecht gekomen en kwam er een reactie op?”, wenst CDA’er Michel van Sluijs te vernemen. „En welke acties staan nog op stapel om de landelijke politiek bewust te maken van de problemen.”

Belangrijk

Het college noemde eind vorig jaar kostenbeheersing binnen het sociaal domein belangrijk. Maar recent werd echter voorgesteld om meer kosten te maken. Dat bevreemdt het CDA. Vooral omdat dat dit geld niet terecht komt bij inwoners met een zorgvraag.