Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

Update | VideoOp meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Bij Holten is een auto vrijdagmiddag in een vangrail gereden. Daarbij raakte de bestuurder ernstig gewond. Een Duitse traumahelikopter was onderweg naar het ongeval, maar die werd toch weer afgezegd. Hoe het ongeluk tot stand kwam is nog niet bekend. Aanvankelijk leek er sprake van een botsing met een vrachtwagen, maar dat klopte niet. Mogelijk raakte de bestuurder onwel en daardoor de macht over het stuur kwijt. Door het ongeval heeft het verkeer flinke vertraging opgelopen. In de richting van Twente stond op een gegeven moment ruim drie kwartier file. De rechterrijbaan werd vanwege het ongeluk afgesloten.

Volledig scherm
Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar later toch weer afgezegd. © News United | Jan Willem Klein Horstman

Voorthuizen

Op de A1 bij Voorthuizen waren vanmiddag meerdere voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De snelweg werd in de richting van Apeldoorn afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. Zeker twee personen raakten gewond. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt zo’n 90 minuten. Er stond rond 16.00 uur een file van vijftien kilometer. 

Rond 19 uur was er nog steeds sprake van files door schade die veroorzaakt was aan het viaduct op de A1 door een eerder ongeval. Daarvoor werd tussen Bathmen en Lochem de rechterrijstrook afgesloten.

Volledig scherm
File bij Voorthuizen vanmiddag. © Persbureau Heitink