‘De Fabrieker’ in Nijverdal nu ook op dvd

VIDEONIJVERDAL - De voorstelling De Fabrieker over het leven en werken van de arbeiders bij de KSW en later Koninklijke ten Cate trok dit jaar drie keer een volle zaal in het ZINiN Theater in Nijverdal. Van deze voorstelling is een dvd gemaakt.

Volledig scherm
Gebouw De Smidse aan het Hoge Dijkje, het voormalige ketelhuis van de Koninklijke Stoom Weverij (KSW ) in Nijverdal. © Charel van Tendeloo

De dvd bevat historische beelden van filmmaker Johan Huis in’t Veld, sketches van Herman Kampman en liedjes van Jan Niewold en de band Dustland. De dvd is voor 10 euro te koop bij de Bruna of kan worden besteld door dit bedrag over te maken op bankrekening NL93SNSB0821309609 onder vermelding van Ziemuziek. De dvd wordt in Nijverdal gratis thuisbezorgd. 

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.