Volledig scherm
De ‘Dennis-boom’ ter nagedachtenis aan de in april overleden Hellendoornse GroenLinks-wethouder Dennis op den Dries (35). © GroenLinks Hellendoorn

‘Dennis-boom’ geplant op Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Op initiatief van de GroenLinks-afdeling Hellendoorn is dit weekend op de Sallandse Heuvelrug  een ‘Dennis-boom’ geplant ter nagedachtenis aan hun overleden partijgenoot Dennis op den Dries. Dat gebeurde onder meer in aanwezigheid van zijn vrouw en andere familieleden en werd mogelijk dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer. 

Deze populaire  Hellendoornse wethouder (35) overleed ruim zeven maanden geleden aan acute leukemie. Bij de herdenkingsboom werd een houten bordje geplaatst met een bekende uitspraak van de Nijverdaller: ‘Keep on rocking in the free world’. Daarna gingen de aanwezigen pannenkoeken eten, want Dennis zei immers altijd: ‘Het leven is geen pannenkoek’.

 De jonge eik staat in de omgeving van natuurcamping Twilhaar. GroenLinks-fractieleider Anja ter Harmsel vertelt dat in de directe omgeving van de herdenkingsboom nestkastjes voor mezen zijn opgehangen. De vogels moeten voorkomen dat eikenprocessierupsen volgend jaar deze boom aantasten.