Volledig scherm
Het beeldje zonder titel van Wilma Webbink was te zien op de expositie Eigen Oogst. Zij is één van de 13 kunstenaars van wie begin volgend jaar werk te zien is bij de expositie Eigen Oogst Uitgelicht. © Stichting Eigen Oogst

Dertien Hellendoornse kunstenaars exposeren op Eigen Oogst Uitgelicht

NIJVERDAL - De tentoonstelling Eigen Oogst 2019 heeft volgens de organisatoren ongeveer 3.000 bezoekers getrokken, hetgeen vergelijkbaar is met de publieke belangstelling in voorgaande jaren.

Meer dan 200 amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn exposeerden in de maand november een eigen kunstwerk in gebouw De Smidse (Hoge Dijkje).  Ook deze keer mochten de bezoekers aangeven welke kunstwerken hen erg aanspraken en van welke kunstenaars ze graag nog eens ander werk wilden zien.

Uitgelicht

Er werden meer dan 1.600 voorkeursstemmen uitgebracht. Op basis hiervan heeft de Stichting Eigen Oogst de kandidaten uitgezocht voor de tentoonstelling Eigen Oogst Uitgelicht. Daarbij rekening houdend met de regel dat een kunstenaars slechts één keer in de vijf jaar voor deze vervolgexpositie worden gevraagd. Deze keer zijn Gerry van Moort, Henk-Jan  Bakker, Els Hegeman, Jan Ekkel (schilderijen), Wim Menzo, Harry List (fotografie), Gerrie Franssen (keramiek), Wilma Webbink (beeldhouwkunst), Johan Swinkels, Wilma Alferink (diversen), Irma van der Dussen, Gerrie Bladder-Bosch (glaskunst) en Joke Frederiks-Slooijer (textiele werkvormen) hiervoor uitgenodigd.

Opening

Eigen Oogst Uitgelicht wordt gehouden in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur (Willem-Alexanderstraat). De tentoonstelling wordt op donderdagmiddag 16 januari (16.00 uur) officieel geopend door de Hellendoornse cultuurwethouder Anja van den Dolder. De kunstwerken zijn hier tot dinsdag 11 februari gratis te bewonderen tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst meldt dat het ‘er alles aan wil doen om dit evenement de komende jaren in stand te houden’.