Volledig scherm
Tuin de Wueste in Daarle. © Eigen foto Mies Dagevos en Eddy ter Braak

Deze 3 tuinen in Daarlerveen, Wierden en Daarle zijn dit weekeinde open voor publiek

DAARLERVEEN/WIERDEN/DAARLE - In de gemeenten Hellendoorn en Wierden zijn dit weekeinde drie tuinen voor het publiek te bezichtigen tijdens het Rondje Tuin Twente. De belangstellenden kunnen er terecht van 10.00 tot 17.00 uur.

Daarlerveen

In Daarlerveen valt zaterdag en zondag een grassentuin met speciale kwekerij te bezoeken bij DG Kwekerij aan de Nieuwstraat 56. De eigenaren hebben hun tuin zeven jaar uitgebreid naar de huidige omvang van circa 4.000 vierkante meter. 

Door de aankoop van een weiland viel een droom te verwezenlijken: het kweken van siergrassen. Ze zijn goed te combineren met vaste planten, makkelijk in onderhoud, weinig gevoelig voor ziekten en geven een fraai wintersilhouet. DG Kwekerij heeft inmiddels een aardig assortiment siergrassen.

Wierden

In Wierden is de Haarboershof aan de Rijssensestraat 116 zaterdag en zondag toegankelijk. Het betreft een verrassende liefhebberstuin van 2.000 vierkante meter. De borders met door elkaar gewoven planten zijn weelderig en deels op kleur. 

Verder kunnen hier strakke hagen, volières, een bijenstal, een verdiept gedeelte met wateroverloop en een stukje ‘Dutch Wave’ worden aangetroffen.

Daarle

In Daarle doet De Wueste aan de Dalvoordeweg 40 zondag mee aan het bezichtigingsweekeinde. Deze tuin in het buitengebied van het dorp is omstreeks 3.000 vierkante meter groot. Volgens de bezitters is het een complex waarin je kunt verdwalen. 

De diverse tuindelen hebben elk een eigen karakter. Daaronder bevinden zich een landschapstuin, een boomgaard, een intiem schaduwtuintje en een langgerekte zonneborder. 

Meer informatie: rondjetuinentwente.jouwweb.nl.