Volledig scherm
Mieke en Gerrit Hoft-Korte hebben warme herinneringen aan de vakanties. © Lenneke Lingmont

Diamant voor Mieke en Gerrit uit Wierden: ‘In onze verkeringstijd vaak naar de film’

WIERDEN - Cafetaria Bill in Almelo was de plek waar Mieke (79) en Gerrit Hoft-Korte (78) uit Wierden elkaar voor het eerst ontmoetten. „Het was gelijk raak. Het duurde niet lang voordat we verkering kregen”, aldus de bruid.

„In onze verkeringstijd gingen we vaak naar de film. Maar mijn vader was streng, ik moest op tijd thuis zijn en ik mocht maar één keer in de week weg. Mijn vader stond me al voor het huis op te wachten”, vertelt Mieke. Na anderhalf jaar verkering trouwde het stel en werd het ouderlijk huis van de bruid hun eerste woning. 

Monteur

Gerrit werkte hard om voor zijn gezin te zorgen, want het eerste kind kondigde zich al snel aan. Na drie jaar konden ze een huisje voor zichzelf kopen in Almelo. Later bouwden ze zelf een huis aan de Oude Vriezenveenseweg in Wierden. „Ik ben als monteur en kraanmachinist begonnen, maar heb me kunnen opwerken tot directeur en oprichter van Nijhof Wassink Hoft. Twintig jaar geleden kon ik het bedrijf goed verkopen aan kraanbedrijf Wagenborg”, aldus de bruidegom.

Gardameer

Mieke bleef thuis om voor de kinderen te zorgen. „Ik heb er altijd van genoten hoe gezellig het was. Mijn twee dochters namen ook weer vriendinnen mee. Ik heb ook nooit de behoefte gehad om er wat anders naast te doen. Ook mijn ouders, broer en zus woonden dichtbij, erg fijn.” Het paar bewaart warme herinneringen aan de vakanties. „We gingen vaak naar Frankrijk en Italië, vooral aan het Gardameer zijn we veel geweest. Ook de kinderen denken er met veel plezier aan terug.”