Volledig scherm
De voormalige woning was jarenlang het thuishonk van de dierenbescherming. © Hans Brok

Dierenbescherming Almelo, Wierden en omstreken raakt thuishonk kwijt

ALMELO/WIERDEN/ENTER - De dierenambulance Almelo en omstreken, zit naar nu blijkt, al een paar weken zonder uitvalsbasis. Ze konden altijd terecht in een gemeentelijke anti-kraak woning aan de Aadijk, maar daar mogen ze geen gebruik meer van maken. In het pand is asbest aangetroffen.

Vervelend

Het is een vervelende situatie voor de 27 vrijwilligers van de dierenambulance. Al zo’n vijftien jaar konden ze in de woning aan de Aadijk terecht. In het pand stond niet alleen meubilair en een lange tafel om bij elkaar te komen, er werden ook dieren in nood opgevangen. Daar is nu een einde aan gekomen.

Asbest

Bij een inspectie werden enkele weken terug verhoogde asbestconcentraties gevonden. Daarop is besloten het pand te verlaten. In de weken die volgden zijn de dieren elders onder gebracht. Het vertrek is eerder dan gepland, want, zo meldt de gemeente desgevraagd, pas in juli volgend jaar zou het tijdelijke contract aflopen. De woning wordt verkocht.

Pakken

Volgens coördinator Hans Kleij van de dierenbescherming is het een vervelende situatie maar zitten ze niet bij de pakken neer. De hulp aan dieren gaat gewoon door. ,,De huidige praktijk is dat als we dieren op moeten halen, we gelijk doorbrengen naar de opvang. We hebben voor vogels bijvoorbeeld contact met de vogelopvang in Ureterp. Dat is inderdaad een eind rijden, maar dat hebben we er graag voor over. Ik moet er wel bij zeggen dat die situatie op dit moment nog niet is voorgekomen.’’

Koffie

De vrijwilligers drinken nu af en toe een bak koffie bij dierenopvang ’t Noordbroek en hopen dat er zich nog weer een geschikte locatie aandient. „We werken nu geestdriftig aan een nieuw thuishonk’’, aldus Kleij.

De dierenambulance helpt niet alleen dieren in Almelo maar ook in de omliggende gemeenten. De kernen Wierden, Enter, Zuna, Notter, Hoge Hexel en Haarle in de Reggestreek behoren ook tot het werkgebied.