Laptops vormen op veel scholen al een belangrijk deel van de onderwijsmaterialen.
Volledig scherm
Laptops vormen op veel scholen al een belangrijk deel van de onderwijsmaterialen. © ANP

Digitalisering: Brugklassers Reggesteyn Nijverdal en Rijssen krijgen allemaal laptop

NIJVERDAL/RIJSSEN - Alle brugklasleerlingen van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn krijgen met ingang van volgend schooljaar een laptop. Ouders van de kinderen hoeven hiervoor geen extra bijdrage te betalen.

Digitale leermiddelen zoals een laptop of een mobiel, passen volgens de schoolleiding in het huidige onderwijs. De tijd van meeschrijven in schriften lijkt zeker binnen het voortgezet onderwijs zo’n beetje voorbij, al zet de scholengemeenschap de oude, vertrouwde schoolboeken niet overboord.

Leerlingen binnen één klas kunnen op deze manier veel beter in hun eigen tempo en eigen niveau leren, meent het schoolbestuur. „Zo kunnen we veel beter aansluiten bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van de individuele leerling”, zegt bestuurder Aart van ’t Veld van CSG Reggesteyn. Veel middelbare scholen schakelen over op maatwerk. „We zien bovendien dat door inzet van digitale middelen het aanbod voor leerlingen wordt vergroot en de motivatie om te leren toeneemt. De boeken blijven naast de devices ook gewoon onderdeel van het leermiddelenpakket.” 

De school vindt bovendien dat digitale middelen voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Ook voor leerlingen waarvan ouders wat minder te besteden hebben. Van ’t Veld: „Wij geloven in kansengelijkheid en daarom willen we de ouderbijdrage laag houden. En voor leermiddelen dus ‘gewoon’ geen extra kosten.”

Bruikleen

De laptops worden vanaf 1 augustus 2019 in bruikleen verstrekt. Tijdens de open dagen kunnen ouders en leerlingen alvast nader geïnformeerd worden over deze nieuwe ontwikkeling.