Het nieuwe Hellendoornse college met van links naar rechts: Peter Lage Venterink, Gea Oord, Annemarie Dubbink en Egbert Nijenbanning.
Volledig scherm
Het nieuwe Hellendoornse college met van links naar rechts: Peter Lage Venterink, Gea Oord, Annemarie Dubbink en Egbert Nijenbanning. © Lokaal Hellendoorn

Dit worden de nieuwe wethouders in de gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn krijgt een nieuw college van VVD, Lokaal Hellendoorn en GroenLinks. Dat werd vrijdagochtend officieel bekendgemaakt. De fracties én leden van die drie partijen hebben deze week ingestemd met het programma op hoofdlijnen en de vier voorgestelde wethouderskandidaten.

 1. Zo reageren onze lezers op steeds extremere boerenprotesten: ‘Het laat zien dat het de boeren hoog zit’
  Lezers over
  43

  Zo reageren onze lezers op steeds extremere boerenpro­tes­ten: ‘Het laat zien dat het de boeren hoog zit’

  De boeren protesteren al dagenlang tegen het nieuwe stikstofbeleid van de overheid. De protesten worden steeds heftiger, van het in brand zetten van hooibalen langs de snelweg tot het legen van een giertank bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. De extremere protesten maken veel los bij iedereen, zo ook bij onze lezers. Lees hier een greep uit de reacties.
 2. Romias in Enter bouwt ‘Handige Harrie’, een robot die personeelstekort doet vergeten
  PREMIUM
  Made in Twente

  Romias in Enter bouwt ‘Handige Harrie’, een robot die personeels­te­kort doet vergeten

  Als afgestudeerd hbo’er in wat tegenwoordig mechatronica heet kwam Martijn Jansen begin deze eeuw terecht bij Norma in Hengelo. Hier ontdekte hij zijn passie voor automatisering. Hij ontwikkelde robots en software oplossingen die zo vernieuwend waren in de industrie, dat ook andere bedrijven hem om zijn diensten vroegen. En dus begon hij in 2006 voor zichzelf. Zijn bedrijfsnaam Romias is een samenstelling van de ‘ro’ van robotics, de ‘m’ van Martijn en ‘ias’, de afkorting van industrial automation solutions.