Kynologenclub REO bestaat 75 jaar. Het bestuur (van linksaf Marcel van Rooyen, Karin Brand, Jannes Bruggink en Erik Zwoferink) is al druk bezig met de organisatie van de open dag op zaterdag 2 mei.
Volledig scherm
PREMIUM
Kynologenclub REO bestaat 75 jaar. Het bestuur (van linksaf Marcel van Rooyen, Karin Brand, Jannes Bruggink en Erik Zwoferink) is al druk bezig met de organisatie van de open dag op zaterdag 2 mei. © Bert Kamp

Driekwart eeuw onvoorwaardelijke liefde op een grasveld in Rijssen

RIJSSEN - Hij wacht, kaarsrecht en gespannen als een veer.  Waarom zegt ze niets? En dan…twee woordjes: ‘Kom voor’. Max schiet weg als een pijl en met de tong uit de bek sprint hij naar zijn baasje.

Al ongeveer vijftig jaar speelt dat tafereel zich in veelvoud af bij de Rijssense kynologenclub REO (Rijssen en Omstreken).  In de jaren 70 begon de vereniging al met het geven van puppytraining. „Het was destijds een unicum, want dat werd in Nederland eigenlijk nog niet gedaan. Sindsdien hebben we hier duizenden jonge honden gehad uit Rijssen, maar ook ver daarbuiten, om ze de basis van gedrag en gehoorzaamheid aan te leren”, zegt voorzitter Erik Zwoferink.