Volledig scherm
De Pinkstermarkt in het centrum van de Kruidenwijk bracht maandag weer duizenden mensen op de been. © Han Haveman

Drukke Pinkstermarkt Nijverdal ondanks geringer aanbod

NIJVERDAL -  De verkopers op de Pinkstermarkt in het centrum van de Kruidenwijk hadden dit jaar veel meer ruimte dan in de voorgaande jaren. De organiserende wijkvereniging De Kruidenwijk gaf slechts 242 plekken uit tegen bijna 400 vorig jaar. 

Volgens voorzitter Martin Bosch van de Pinkstermarktcommissie zijn tientallen mensen dit weekend afgehaakt vanwege het verwachte slechte weer op Tweede PInksterdag. „Onze markt valt bovendien aan het einde van het seizoen. Er zijn in Nijverdal al diverse andere rommelmarkten geweest, waardoor de meeste mensen hun tweedehands spullen nu wel opgeruimd hebben”, denkt Bosch.

Ondanks het geringere aanbod was het weer een drukte van belang en stonden de verkopers al vroeg in de rij op het Kuperserf om de beste plaatsen te bemachtigen. Op het plein van De Triangel genoot de jeugd van een springkussen, stormbaan, panna-court en skelterbaan.

Roy Scholten

Dwarsleasiepatiënt Roy Scholten uit Nijverdal verkocht op de Pinkstermarkt samen met zijn vrouw en schoonzus allerlei spullen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de behandeling, die hij over enkele maanden in Zwitserland hoopt te kunnen ondergaan om uiteindelijk weer te kunnen lopen. Daarvoor is zeker een bedrag van 80.000 euro nodig. De teller van zijn crowdfunding-actie staat volgens Scholten nu op ruim 51.000 euro.