Volledig scherm
Het echtpaar Langkamp-Smeijers uit Rijssen is dinsdag 60 jaar getrouwd. © Bert Kamp

Echtpaar Langkamp-Smeijers 60 jaar getrouwd: Altijd in elkaar blijven geloven

RIJSSEN - Johan Langkamp (84) uit Notter en Mien Smeijers (82) uit Rijssen kwamen elkaar tegen bij het flaneren in het Volkspark in Rijssen. Het was liefde op het eerste gezicht en na hun verkering trouwden ze. Dinsdagmiddag vierden ze hun 60-jarig huwelijk.

Hij werkte eerst in loondienst als bakker bij bakkerij Voortman in Rijssen en richtte daarna het bedrijf Sme-Lang (diergeneesmiddelen) op. Het bedrijf was eerst gevestigd bij de eigen woning aan de Enterstraat en verhuisde daarna naar het industrieterrein. Zij bleef thuis en voedde de vier kinderen op. Het echtpaar Langkamp-Smeijers heeft nu acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het geheim van hun liefde is altijd in elkaar blijven geloven, door dik en dun.

De Schutse

Zij wordt sinds 2 jaar verzorgd in verpleegtehuis De Schutse, waar het huwelijksfeest werd gevierd. Bijzonder detail is dat Mien 25 jaar geleden de prijsvraag voor het bedenken van de naam van deze nieuwe zorginstelling won. Met De Schutse wordt verwezen naar een schuilplaats.