Hanny Agterkamp heeft de nalatenschap (oude kledingdrachtkleding) van Diek Stegeman nagekeken en hersteld voor de tentoonstelling in de Oudheidkamer Holten. Stegeman was werkzaam in het openluchtmuseum Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanny Agterkamp heeft de nalatenschap (oude kledingdrachtkleding) van Diek Stegeman nagekeken en hersteld voor de tentoonstelling in de Oudheidkamer Holten. Stegeman was werkzaam in het openluchtmuseum Arnhem. © Lenneke Lingmont

Een ‘schatkist’ aan klederdracht poppen uit nalatenschap van Holtense Diek Stegeman: ‘Ik kan er tijden naar kijken’

HOLTEN - Een schat aan klederdrachtpoppen. Dat vond Hanny Agterkamp in verhuisdozen uit de nalatenschap van Diek Stegeman. De Holtense was jarenlang werkzaam bij het Openluchtmuseum in Arnhem. Agterkamp waste en stevende de kleding en richtte een tentoonstelling in in de Oudheidkamer Hoolt’n.

  1. Van dj op Tomorrowland tot bierbrouwer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!
    PREMIUM

    Van dj op Tomorrow­land tot bierbrou­wer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!

    NIJVERDAL - Kelvin Bolink (26) draait als dj onder de naam Pyrodox in wereldberoemde clubs en op grote festivals zoals Tomorrowland. Jasper Ponsteen (25) gaat dan vaak mee als tourmanager. Maar door het wegvallen van de festivals moesten de jeugdvrienden uit Nijverdal op zoek naar ander 'werk’. Dat hebben ze gevonden: bier brouwen. Dit weekend kwam hun eerste biertje uit: de Brouwerij Bengel IPA.