Eigenaar Bert van de Maat is donderdagavond meteen op zijn fiets gestapt naar zijn vakantiepark Mölke en wordt overspoeld met appjes en telefoontjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Bert van de Maat is donderdagavond meteen op zijn fiets gestapt naar zijn vakantiepark Mölke en wordt overspoeld met appjes en telefoontjes. © Lenneke Lingmont

Eigenaren vakantieparken Twente overrompeld: ‘Iedereen is in paniek’

HOGE HEXEL/ZUNA - Eigenaren van vakantieparken in Twente zijn overrompeld door het nieuws dat hun parken per direct moeten sluiten voor toeristen. In de strijd tegen het coronavirus moeten op last van de Veiligheidsregio Twente alle campings en vakantieparken dicht.

Quote

Het was wel zo netjes geweest als ze ons op tijd in kennis hadden gesteld. En niet op donderdag­avond. Dat kan toch niet? Dat is onmense­lijk

Bert van de Maat, eigenaar Mölke

Bert van de Maat, eigenaar van vakantiepark Mölke in Zuna, heeft geen goed woord over voor de manier waarop deze maatregel is ingevoerd. „Dit is een drama”, klinkt het. „Het lijkt wel oorlog.”

Hij was als voorzitter van branchevereniging HISWA-RECRON, afdeling Overijssel, in gesprek met lokale wethouders, over hoe vakantieparken en campings met het coronavirus moeten omgaan. Zonder dat hij van iets wist, kwam de Veiligheidsregio Twente ineens met het besluit dat vakantieparken dicht moeten. Per direct. 

„Tegen elke verwachting in. Ik vind dit heel vreemd.” Dat er maatregelen moeten worden genomen tegen het coronavirus, dat de gezondheid van iedereen boven alles staat: ja. „Maar niet op deze manier. Het was wel zo netjes geweest als ze ons op tijd in kennis hadden gesteld. En niet op donderdagavond. Dat kan toch niet? Dat is onmenselijk.”