Zo'n 300 vogels werden ingebracht voor de onderlinge show van Zang en Kleur in het gebouw van postduivenvereniging Vitesse aan de Veldsweg in Nijverdal, die nog tot zaterdagmiddag kan worden bezocht.
Volledig scherm
Zo'n 300 vogels werden ingebracht voor de onderlinge show van Zang en Kleur in het gebouw van postduivenvereniging Vitesse aan de Veldsweg in Nijverdal, die nog tot zaterdagmiddag kan worden bezocht. © Annina Romita DTCT

Erwin Berniers wint show Zang en Kleur in Nijverdal

NIJVERDAL - Erwin Beniers is met een geelmozaiek type 2 (94 punten) winnaar geworden van de onderlinge show van de vogelvereniging Zang en Kleur Nijverdal/Hellendoorn. Het bondskruis werd gewonnen door T.H. Wijnberg met een geschilderde astrilde wildkleur man (94 punten).

Ook waren er zeven algemeen kampioenen in de diverse categorieën: G.H. Berniers (kleurkanaries), H. Paalman (postuurkanaries), T.H. Wijnberg (tropen en Europese vogels) , A.J. Kleinjan (agaporniden), T.A. Harmeling (grote parkieten), J.H.A Hoogland (grasparkieten) en H. Kampman (grondvogels/duiven). Zij kregen allen een ingelijste foto met hun winnende vogel.