Marion Vörgers zonder clusterhoofdpijn links, en rechts met de clusterhoofdpijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Marion Vörgers zonder clusterhoofdpijn links, en rechts met de clusterhoofdpijn. © Lenneke Ligmont/Marion Vörgers

Extreme hoofdpijn kwelt Marion en toch gaat ze enorme uitdaging aan: ‘Wil weten wat ik wél kan’

Marion Vörgers gaat tot het uiterste. Op de dagen dat de Wierdense niet gekweld wordt door helse hoofdpijnen haalt ze het maximale uit haar werk en sport. Eind deze maand staat een enorme krachtsinspanning op haar agenda: de halve Ironman, voor een goed doel: onderzoek naar de slopende clusterhoofdpijn. „Ik wil weten wat ik wél kan”, zegt ze.

8 reacties

 • I Lange

  2 maanden geleden
  @arja, dat klopt maar het wordt vaak onder de paraplu van migraine genoemd. Mijn punt is dat hormonen wellicht ook hier een rol in spelen. Zo jammer om te moeten wachten op de overgang voor (misschien) verlichting.
 • arja thomson

  2 maanden geleden
  Marion geef niet op. Fantastisch om die Ironman te doen. Petje af hoor
 • arja thomson

  2 maanden geleden
  ILange een grote fout wordt door bijna iedereen altijd gemaakt. Migraine en cluster zijn 2 absoluut verschillende vormen van hoofdpijnen. Clusters staan ook bekend als "suicide headaches". Ik lijdt al 22 jaar aan deze clusters. Sta al die tijd al onder behandeling van een neuroloog. Slik dagelijks medicijnen en kan het zo onder controle houden. Gaat nooit 100%over.De tricker voor mij is niet te vinden.
 • I Lange

  2 maanden geleden
  Migraine wordt vaak minder of verdwijnt na de overgang, ik vraag me af of hormonen er mee te maken hebben , zeker gezien de startleeftijd. Eenmaal heb ik ook een aanval gehad, lang geleden, en vaak aura migraine. Huisarts, fysiotherapeut en tandarts werden erbij gehaald en herkenden het toen niet. Sterkte en ik hoop dat er een oplossing komt.
 • Roderick van Binsbergen

  2 maanden geleden
  Succes! Ik heb ook clusterhoofdpijn, gelukkig nu al een paar jaar ‘pauze’.